U subotu, 05. travnja 2014 godine HSLS gradskih četvrti Donja i Gornja Dubrava predvođenih predsjednicima ogranaka Damirom Pericom i Marijanom Kotarcem organizirao je edukativno preventivnu akciju „RECIMO NE ALKOHOLU U PROMETU“. Tijekom akcije članovi HSLS upoznali su građane s opasnostima vožnje automobila, bicikla, motorkotača i pješačenja u alkoholiziranom stanju.

Za vrijeme akcije svi zainteresirani građani mogli  su koristiti didaktičko pomagalo „pijane naočale“ koje daju osjet iskrivljenosti slike u pojedinim fazama pripitosti ili opijenosti. Akciji su se pridružiti članovi Udruge obitelji osoba stradalih u prometu iz Pule, te je njihov predsjednik g. Nebojša Čelica ukazao na posljedice saobračajnih nesreća kao i i vožnje u alkoholiziranom stanju.

 Alen Ostojić predsjednik HSLS-a Grada Zagreba  i gradski zastupnik podsjetio je na nedavno smrtno stradavanje sedmogodišnjeg dječaka u Ulici III. Kozari put, i ponovno je ukazao na potrebu ostvarivanja radikalne vizije sigurnosti prometa na zagrebačkim cestama: 0 poginulih i 0 ozlijeđenih. Na žalost i u ovoj tragediji alkohol je kumovao.

Zagrebački HSLS u fokusu svoga djelovanja u vremenu koje dolazi posebnu pozornost posvećivati će daljnjoj izgradnju prometne sigurnosti u Gradu Zagrebu jer  je svaka žrtva u prometnim nesrećama, poglavito kada je to dijete,  uludo ugašen  život.

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram