Danas je u Zagrebu, na dijelu Trešnjevačkog trga otvoren Park Zvonimira Milčeca. U nazočnosti obitelji Zvonimira Milčeca i bezbroj klinceza i klinaca s Trešnjevke, park je svečano otvorila zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek.
Otvorenju je bio nazočan izaslanik predsjednika Gradske skupštine, zastupnik HSLS-a Alen Ostojić. Kroz aktivnosti u Odboru za imenovanja javnih površina Gradske skupštine Grada Zagreba Ostojić je bio veliki zagovornik imenovanja ove površine imenom Zvonimira Milčeca. Samo prije nekoliko godina građani su zbog kibicera, devijantnih osoba, neodržavanih površina u velikom luku zaobilazili ovaj prostor. A pogledajte ovu ljepotu danas, prekrasno uređen, dizajniran park s mnoštvom dječjih igračaka. Klinci, roditelji, djedovi i bake na jednom mjestu. Milčec je zaslužio da se jedan dio Zagreba zove njegovim imenom, rekao je Ostojić uz konstataciju: Nekada je ovdje vladao strah od kriminala, a sada je sve puno dječjeg smijeha. Ovo je sjajan primjer kako se intervencijom u prostoru, dizajnom okoliša gradi urbana sigurnost.
Podsjetimo, na inicijativu urednika Radio Sljemena Ivana Hlupića i Zelene stope uz financijsku potporu Grada Zagreba, podružnica Zrinjevac uredila je dječji park. Naknadnom odlukom Gradske skupštine park je dobio ime po nedavno preminulom književniku, novinaru i kroničaru Zagreba, Zvonimiru Milčecu.

park zvonimira milčeca

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram