Aktivno nastojeći  podići razinu političkog rada  HSLS-a Grada Zagreba  kroz osmišljavanje prijedloga i inicijativa koje će poboljšavati kvalitetu života građana Zagreba ,  GV HSLS-a Grada Zagreba donijelo je odluku o osnivanju Savjeta GV.  Savjeti su zamišljeni kao svojevrsna Gradska uprava u sjeni , odnosno kao središte kritike, kontrole i alternative političkog  života Zagreba. Savjeti će djelovati  kao savjetodavno tijelo zastupnicima  HSLS-a , te tijelo koje predlaže  programe vezane  uz pojedina stručna područja i promovirali HSLS  kao političku stranku koja  trenutno nastoji ukazivati na probleme građana i pomagati im u njihovom rješavanju a u proljeće 2021. bit će spremni  preuzeti i odgovornost izvršnog upravljanja Gradom Zagrebom.  

Tijekom mjeseca  listopada održane su osnivačke  sjednice Savjeta GV HSLS-a u čijem radu sudjeluje preko 80 članova i simpatizera HSLS-a . Tom prilikom izabrani su slijedeći kordinatori  savjeta ;

1.           Savjet za gospodarstvo, poduzetništvo i obrtništvo, financije, turizam (Daniel Hinšt)

2.           Savjet za obrazovanje, znanost i kulturu ( Nenad Pavlinić)

3.           Savjet za nove tehnologije i inovacije, multimedijsko djelovanje ( Tomislav Metelko)

4.           Savjet za zaštitu okoliša i održivost prirode ( Mirko Budiša)

5.           Savjet za Nacionalnu sigurnost, urbana sigurnost i očuvanje te promicanje vrijednosti

              Domovinskog rata (Mario Galić)

6.           Savjet za zdravstvo i socijalne politike

7.           Savjet za graditeljstvo, promet, komunalni sustav i lokalna samouprava ( Mario Samodol )

8.           Savjet za ljudska prava i civilno društvo, nacionalne manjine, kontakte sa vjerskim

              zajednicama (Sandro Slopek)

9.           Savjet za sport (Marko Perić)

10.         Savjet za međunarodnu suradnju ( Mladen Nakić)

Savjet za zdravstvo i socijalnu politiku iako formiran nije još izabrao među svojim članovima kordinatora, dok će  Savjeti za prostorno uređenje i urbanizam  i Savjet za poljoprivredu i šumarstvo tijekom nadolazećih dana održati osnivačke sjednice.

Članovi i simpatizeri još uvijek se mogu priključiti radu savjeta GV HSLS-a Zagreba slijedom osobne kompetencije i interesa  te na taj način osobno doprinesu daljnjem razvoju našeg grada. Svoje prijave  za radom u odgovarajućem Savjete možete  poslati na  mail adresu hsls.zagreb@gmail.com.

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram