U galeriji Zrinski u hotelu Palace, 11. studenoga 2016. godine u 19 sati otvorena je izložba , „Treptaj boja“.  Autor je slikar VLADO TUĐA, koji ovom izložbom najavljuje izložbu u Parizu.

U nazočnosti  ljubitelja Tuđine umjetnosti, izložbu je otvorio direktor hotela Tomislav Kuliš, a o umjetniku je govorio profesor Stanko Špoljarić: „Veliki slikarski opus Vlade Tuđe s dojmljivom kvalitetom ostvarenja potvrđivane na nizu izložbi vezan je uz zanimljiv vid figuracije. Male, a biti velike priče o životu donijete su prepoznatljivom rukopisnošću, s mjerom simpatične duhovitosti, i s likovne strane intrigantnim prijelazom od realistične opisnosti do slobode ekspresionističke geste. Tuđina imaginacija kao da nema granica. Bilo bi za očekivati duže iscrpljivanje uspješne formule. No Tuđi nije do varijante varijanti. Istina postoje i diptisi, triptisi i manji poliptisi no Tuđa i unutar njih nalazi iskre kreativnih složenih rečenica. Sa „ublaženim“ citatima figurativnog kao premosnicama između faza i stavova tako da ćemo i dalje s pojedincima i grupama likova odlaziti do morskih plavetnila ili veselice u selu i gradu hrvatskih prostora. Umjetnost je u mnogome obilježila Tuđin životni put, u koju je talentom i predanjem ugradio svoj dio, u prihvaćen i predan dar u taj ljudski i duhovni smisao svega što nas okružuje“, rekao je  između ostalog  prof. Stanko Špoljarić..

Kako je Vlado i predsjednik MO HSLS-a Siget, izložbi su nazočili članovi Ogranka Novi Zagreb Zapad predvođeni predsjednikom dr.Allenom Bartošem, Igor Pergl, rizničar i Alen Ostojić, predsjednik GO HSLS-a Grada Zagreba.

Izložba je  prodajnog katraktera, a ostaje otvorena čak dva mjeseca, što znači da u danima adventa i uživanju u čarima Zrinjevca ne treba propustiti razgledati  35 zanimljivih djela  iz najnovijeg ciklusa Tuđina stvaralaštva, nastalih u akrilik i kombiniranoj tehnici.

img_3783a img_3788a

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram