Sigurnost sugrađana i posjetitelja Zagreba svima i uvijek treba biti na prvom mjestu. Kada se srčani zastoj dogodi treba biti spreman pomoći. Ne postoji nešto vrijednije od spašavanja ljudskih života. Upravo zato ističemo hvale vrijedan primjer aktivnosti Zaklade „Hrvatska kuća srca, Hrvatskog kardiološkog društva i Udruge studenata StEPP koji za građane organiziraju i provode besplatne edukativne radionice na temu oživljavanja – „Oživi me“.

Porazan je podatak da u Hrvatskoj svakih sat vremena jedna osoba umre od srčanog zastoja, dakle 24 osobe u jednom danu. Kada govorimo o Zagrebu, mogli bi smo izvući zaključak, (jer nikada nitko nije napravio studiju koja bi obuhvatila sve slučajeve) da se na 800.000 stanovnika dogodi 1000 do 1200 naglih srčanih smrti, što je dva do tri slučaja dnevno, a to se poklapa sa statistikom Hitne pomoći Grada Zagreba. Dolazak kola Hitne pomoći često zna biti duži od pet minuta koje su ključne za preživljavanje unesrećenog.

Neke od 1000 do 1200 žrtava, mogli bismo spasiti, ukoliko bi odgovarajuća pomoć stigla dovoljno rano. Zato je važno da što više građana, stekne vještinu prepoznavanja i pružanja prve pomoći kod srčanog zastoja. Tako ćemo biti spremi priskočiti u pomoć našim najbližima i sugrađanima.

Pozivamo Zagrepčanke i Zagrepčane da se prijave putem linka za prijavu na jednu od edukativnih radionica koje će se održati 19.11., 3.12. i 17.12.2016. u prostorijama Zaklade „Hrvatska kuća srca“ te steknu znanja i vještine nužne da spase ono najdragocjenije – život.

Javnom pozivu Zaklade „Hrvatska kuća srca“ na edukativnu radionicu „Oživi me“održanu 05. studenog 2016. odazvao se Alen Ostojić, predsjednik zagrebačkog HSLS-a i gradski zastupnik HSLS-a.

Sve čestitke Zakladi “Hrvatska kuća srca”, Hrvatskom kardiološkom društvu i Udrugi studenata StEPP na organizaciji i provedbi ove hvale vrijedne kampanje. Ponosan sam na nova znanja i vještine koje sam stekao na ovoj radionici a koje mi mogu pomoći u spašavanju ljudskih života. Podsjetit ću na riječi iz Talmuda – „Tko spasi jedan život, spasio je cijeli svijet“, rekao je Ostojić.

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram