Akcija sakupljanja potpisa građana 21. svibnja 2011.  –  od 10 do 18 sati

Stajalište autobusne linije 127 ( Črnomerec  – Mikulići) na autobusnom terminalu Črnomerec jedino nema uređenu nadstrešnicu,  te su građani koji  čekaju javni prijevoz izloženi vremenskim nepogodama. Na autobusnom stajalištu na terminala Črnomerec postoje uvjeti da se autobusna nadstrešnica postavi , te kao građani i korisnici javnog prijevoza tražimo ravnopravno tretiranje s ostalim građanima i korisnicima javnog prijevoza.

Tražimo uvođenje i kružne noćne autobusne linije na relaciji Gornja Kustošija – Črnomerec –Mikulići –Bijenik, Lukšići,  koja bi prometovala samo tokom vikenda (petak noć i subota noć) i to u vremenskom intervalu od jednog sata. Sadašnje stanje predstavlja izolaciju navedenih gradskih četvrti tokom noćnih sati od ostatka grada. Kako mlađa populacija tijekom vikenda učestalo sudjeluje u noćnom životu našeg grad, izostankom javnog prijevoza povećan je i sigurnosni  faktor rizika. U okruženju povećanja maloljetničke delikvencije, razbojstava , kao i rizičnog sudjelovanja vozača mlađe životne dobi koji se u noćnim satima ne pridržavaju prometnih propisa prisutna je  zabrinutost zbog sigurnosti nas kako i naše djece. Minimalnim ulaganjem  uvođenjem jednog autobus na kružnoj liniji u naznačenoj relaciji podigao bi se značajno element sigurnosti kako nas tako i naše djece a i podigla kvaliteta života u navedenim gradskim četvrtima.

Pozivam Vas da svojim potpisom potaknemo gradske vlasti na podizanje kvalitete  života u našim četvrtima, kao i navedenih problema.

Unaprijed  hvala na Vašoj  podršci,

HSLS ogranak Črnomerec
Grad Zagreb

 

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram