Javni mediji su na upite mnogobrojnih zabrinutih građana opet aktualizirali pitanje nadvožnjaka u Kustošiji. Nadvožnjak za prijevoz gline sa Grmošćice do ciglane na Črnomercu sagrađen još za vrijeme drugog svjetskog rata. Od gašenja proizvodnje 90-tih u ciglani prepušten je zubu vremena. Nadvožnjak prelazi preko iznimno prometne Kustošijanske ulice kojom svakodnevno prolaze tisuće automobila i pješaka, gornji drveni dio nadvožnjaka je u potpunosti istrunuo i samo je pitanje vremena kada će se dogoditi nesreća. Kako je nakon toga izostala bilo kakva reakcija grada pitanje sam 24.siječnja aktualizirao u Skupštini Zagreba te upozorio gradonačelnika da će u slučaju nesreće on biti izravno odgovoran jer gradske službe nisu reagirale.

Prošli tjedan stigla je i reakcija gradskih službi ; 
” Povodom pitanja gradskog zastupnika Darka Klasića vezano uz sanaciju nekadašnjeg nadvožnjaka za prijevoz gline u Donjoj Kustošiji, čija dotrajalost predstavlja opasnost za građane, 14. veljače 2019., verificiraju se odgovori Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet i Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada.
Odgovor Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet:
Očevid od strane komunalnog redara na spornoj lokaciji nekadašnjeg nadvožnjaka u Donjoj Kustošiji, proveden je 25. siječnja 2019., te je tom prilikom utvrđeno da su drvena gazišta i ograde nadvožnjaka, kojim se nekada prevozila sirovina za ciglanu, dotrajali te da kao takvi predstavljaju opasnost za sudionike u prometu koji se kreću kolnikom i nogostupom u koridoru navedenog nadvožnjaka te općenito za život i zdravlje ljudi. 
Obzirom da se radi o građevini koja podliježe nadzoru građevinske inspekcije, istima je proslijeđena obavijest o utvrđenom činjeničnom stanju na nadležno rješavanje.


Budući da građevina u trenutnom stanju predstavlja potencijalnu opasnost za građane, Komunalno redarstvo je u okviru svojih ovlasti pokrenulo postupak za uklanjanje opasnih dijelova navedene građevine, drvenih gazišta i ograde, sukladno Odluci o nerazvrstanim cestama. Svi potencijalno opasni dijelovi građevine biti će uklonjeni u najkraćem mogućem roku po nalogu Komunalnog redarstva, putem ugovorenog izvršitelja.”

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram