U nedjelju 25. ožujka 2012. predsjednik zagrebačke Gradske organizacije HSLS-a Alen Ostojić i predsjednik Gradske organizacije HSS-a Nenad Matić na Trgu bana Josipa Jelačića potpisali su Sporazum o zajedničkom izlasku na izbore u Gradu Zagrebu 2013. godine.

Potpisivanju su bili nazočni predsjednik HSLS-a Darinko Kosor i predsjednik HSS-a Branko Hrg. Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor tom prilikom je izjavio da u Zagrebu nema ni vlasti niti oporbe, te naglasio kako je formirani savez HSS-a i HSLS-a jednina prava oporba u Zagrebu.

„Mi ćemo s ovim Sporazumom formirati Klub zastupnika od sedam vijećnika i bit ćemo drugi najveći klub, iza SDP-a, u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, a naglasak u našem djelovanju bit će na radu Holdinga. Kada se zbroje glasovi onog što su dobili HSLS i HSS na zadnjim parlamentarnim izborima to je skoro 10 posto na gradskim izborima, a mi očekujemo da će za 13 mjeseci rezultat biti puno bolji te da bez ove koalicije neće biti nove vlasti u Gradu Zagrebu 2013. godine” rekao je Darinko Kosor. Predsjednik HSS-a Branko Hrg istaknuo je kako su se HSLS i HSS našli na tragu istih želja da se život građana Zagreba pokuša učiniti boljim te dodao da je ova koalicija dovoljno rano krenula u pripreme za lokalne izbore kako bi postala prepoznatljiva.

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram