U nedjelju 23. rujna u Novinarskom domu predstavljen je g. Vladimir Ferdelji ispred liste HSLS-a I HSS-a Grada Zagreba kao kandidat za gradonačelnika Grada Zagreba na predstojećim izborima . Prvi nadolazeći izbori su lokalni izbori, a najznačajniji njihov dio je izbor gradonačelnika Grada Zagreba. Odlučili smo ovom gradu ponuditi treću opciju – savez reformiranih stranaka, nezavisnih kandidata, slobodnomislećih ljudi i običnih građana koji žele da se Gradom bolje upravlja. Kandidata za gradonačelnika odabrali smo u osobi g. Vladimira Ferdeljija čiji ga životopis i dosadašnje djelovanje potvrđuje kao najzreliju ličnost za tu funkciju. Njegovo neupitno znanje i poštenje u dosadašnjem radu potvrdit će, između ostalog, ostvareni poslovni rezultati i tisuće radnika kojima je u svojoj tridesetogodišnjoj karijeri upravljao. Njegovi stavovi javno proklamirani putem medija i kroz mnoge funkcije koje je obnašao, nedvosmisleno govore da se radi o čovjeku vrijednom našeg povjerenja.

Koalicija HSLS i HSS odlučna da svoju političku budućnost gradi izvan političkih trgovanja sa SDP-om i HDZ-om, prva je podržala kandidaturu g. Vladimira Ferdeljija kao nezavisnog kandidata za gradonačelnika Grada Zagreba. U narednim mjesecima očekujemo da će kandidaturu g. Ferdeljija podržati i mnoge manje stranke, udruge civilnog društva, mladi ovoga grada i drugi ugledni pojedinci od integriteta te da će, nošeni građanskim prkosom i zdravim razumom, graditi ovaj savez i pobijediti protukandidate. Ako se to dogodi, možemo realno očekivati:

  • da će sve aktivnosti buduće vlasti biti usmjerene ka boljem životu svih građana Zagreba,
  • da će jačanje gospodarstva i poduzetnički pristup razvoju komunalne infrastrukture biti temelj djelovanja lokalne vlasti,
  • da će gradska administracija postati profesionalno vođeni i učinkovit servis građana,
  • da će se kadroviranje voditi sukladno kriterijima stručnosti i sposobnosti, a ne po partijskoj podobnosti,
  • da će sve aktivnosti i svi postupci gradskih vlasti biti transparentni i dostupni građanima,
  • da će sve dugoročno važne odluke biti donesene referendumom ili nakon široke javne rasprave,
  • da će sve aktivnosti biti provedene prema načelima održivog razvoja i društveno odgovornog poslovanja
  • da će svi nositelji značajnih funkcija u Gradu svoje osobne interese podrediti općim interesima.

Realnost ovih očekivanja bazirana je na dosadašnjim uspjesima našeg kandidata i sustavu vrijednosti koje je primijenio te dokazao u praksi. Sigurni u realnu mogućnost da g. Vladimir Ferdelji postane gradonačelnik Grada Zagreba, duboko vjerujemo da će svi koji vole Zagreb i kojima je stalo kvalitete života u njemu, kao i mnogi razočarani i apatični građani u ovom savezu vidjeti toliko očekivanu nadu i jedinstvenu priliku da zajedno s novim vodstvom gradu vratimo dostojanstvo, dinamičnost i radost življenja kakvu Zagreb zaslužuje kao glavni industrijski, kulturni i administrativni centar države. Politička nezavisnost budućeg gradonačelnika i načela moralne javne vlasti na kojima zasnivamo naš koalicijski program, jamstvo su da ćemo izložene ciljeve znati ostvariti.

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram