Press

Drage i poštovane kolegice Liberalke,

obraćam vam se sukladno zaključcima sa sjednice Predsjedništva Liberalki održane 20. svibnja u Zagrebu prema kojima aktivnosti Liberalki Zagrebačke županije vezane za kampanju oko izmjena i dopuna Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji postaju nacionalni plan aktivnosti Liberalki HSLS-a.

Posebna mi je čast i zadovoljstvo obavijestiti vas o aktivnostima kojima će Liberalke na nacionalnom nivou obilježiti dvije godine od donošenja Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji i time započeti svoju kampanju kojom tražimo:

Hitnu izmjenu Zakona  o medicinski potpomognutoj oplodnji i omogućavanje zamrzavanja zametaka i oplodnju SVIH jajnih stanica u jednom postupku.

 

U srijedu, 13. srpnja u 10. 30 sati na Cvjetnom trgu u Zagrebu održati ćemo konferenciju za medije Liberalki na otvorenom kojom ćemo upoznati javnost sa svojim zahtjevima s kojima smo bili dosljedni u zadnjih nekoliko godina.

Konferenciji će prisustvovati i predsjednik HSLS-a Darinko Kosor i prof.dr.sc. Velimir Srića, predsjednik GO HSLS-a Grada Zagreba i član Predsjedništva HSLS-a.

Na konferenciji ćemo predstaviti  i našu dopisnicu koja je rađena po uzoru na dopisnice uz Dan žena i koje ćemo za ovu prigodu tiskati u manjim promotivnim količinama.

Nastavak kampanje za promjenu Zakona nastavljamo i nakon povratka s godišnjih odmora kada ovakav materijal svaka organizacija Liberalki može koristiti u svojim sredinama čime će učinak pritiska na mjerodavne kroz sredstva javnog priopćavanja i podršku građana polučiti još veći efekt.

Svaka predsjednica/povjerenica županijske organizacije Liberalki nakon naše održane konferencije  može dobiti na zahtjev dopisnicu u e-formatu za potrebe dodatnog tiskanja i korištenja kao i sve dodatne stručne informacije i materijale.

Lijepo molim predsjednice/povjerenice županijskih organizacija Liberalki da o ovoj aktivnosti obavijeste svoje članice.
Pozivam sve kolegice Liberalke koje su u mogućnosti da nam se pridruže na konferenciji za medije u Zagrebu jer želimo biti drukčiji i originalniji od drugih u vanjskom komuniciranju kako s medijima tako i s građanima.

Pozovite sve moguće zainteresirane bez obzira jesu li ili ne članovi stranke koji nam ovim putem žele dati podršku našem zahtjevu jer su se i sami suočili s velikim poteškoćama koje stvara trenutno važeći zakon koji je natjerao mnoge mlade parove da se za liječenje odluče u drugim zemljama.

Ljubazno molim sve kolegice koje će se odazvati pozivu da mi potvrde svoj dolazak telefonom ili mailom (može i grupna potvrda) te preporučam da ako imate mogućnosti doprinesete zamišljenoj scenografiji s nekim žutim detaljem (samo preporuka).

Posebno napominjem da iako konferencija počinje u 10.30 sati na Cvjetni trg je potrebno doći u 10.00 sati kako bi stvorili zamišljenu scenografiju.

Svaka Liberalka tijekom konferencije za medije u rukama će držati ili jednu ili snop dopisnica koje će vam podijeliti za to zadužena Liberalka iz Organizacijskog tima.
Za sva dodatna pitanja i pojašnjenja stojim vam na raspolaganju.

 

Veliki pozdrav svima.

 

S poštovanjem,

 

Linda Rossini Gajšak, dr.med.

Predsjednica Liberalki Zagrebačke županije

Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram