Prof.dr. Velimir Srića, predsjednik GO HSLS-a grada Zagreba, sudjelovao je jučer, 08.06. na konferenciji za medije koju je organizirao HSLS Primorsko-goranske županije i grada Rijeke. Na konferenciji su uz Sriću sudjelovali predsjednik Županijskog vijeća HSLS-a PGŽ prof.dr. Čedomir Dundović i podpredsjednica ogranka HSLS-a Rijeka dr.sc. Suzana Jurin.

Tom prilikom najavljena je nova akcija HSLS-a pod nazivom „Umirovljenici“ i motom „Sam plaćam, sam odlučujem“. Kao što je istaknuo predsjednik županijskog vijeća prof.dr.sc. Čedomir Dundović, ova peticija HSLS-a provodit će se diljem Hrvatske od 8.-12. lipnja 2011. s ciljem da građani imaju mogućnost izbora između prvog i drugog  mirovinskog stupa. Reformom mirovinskog sustava uvedeno je obvezno i dobrovoljno mirovinsko osiguranje, ali unatoč tome što  svi osiguranici plaćaju isti mirovinski doprinos od 20 % mirovine su im različite. Građani koji su uplaćivali mirovinski doprinos u prvi i drugi stup zbog uskraćivanja prava na zaštitni dodatak, primat će i za četvrtinu manju mirovinu od onih koji su osiguranici samo prvog stupa.

HSLS ovom peticijom želi postići da se građanima omogući izbor da mogu, ukoliko žele i dalje odvajati za prvi i drugi stup ili pak izaći iz drugog stupa i primati mirovinu samo kao osiguranici prvog stupa. Akcija prikupljanja potpisa odvijat će se u Rijeci i ostalim ograncima HSLS-a u PGŽ s time što će u Rijeci u okviru akcije biti omogućeno i mjerenje tlaka, istaknuo je predsjednik županijskog vijeća Čedomir Dundović.

Prof.dr.sc. Velimr Srića istaknuo je da se u posljednjih godinu dana u HSLS uključio veliki broj intelektualaca i menadžera, ljudi kojima nije interes vlastita korist nego doista rad na ostvarenju vizija i projekata. Svaki intelekutualac i misleći čovjek mora se uključiti i pokazati da rad za opću korist ima smisla jer kao što smo se 1991.godine morali uključiti da Hrvatsku branimo oružjem, tako i danas moramo je obraniti od gluposti koja vlada. HSLS je u godinu dana, odkako sam se učlanio, postao upravo ono što je i trebao biti-  riješili smo se klijentelista i okupili na desetke novih stručnih i sposobnih ljudi, zaključio je prof.dr.sc. Srića.

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram