Savjet za obrazovanje HSLS-a Zagreba  oštro osuđuje nedavni incident u srednjoj Tehničkoj školi Čakovec.  Isto tako već nekoliko godina upozoravamo  na eskalaciju nasilja prema učiteljima nastavnicima i profesorima te eskalaciju nasilja među samim učenicima.    Savjet za obrazovanje HSLS-a Zagreba  podupire peticiju “DOSTA JE BILO ŠUTNJE UČITELJA I NASILJA NAD UČITELJIMA! STOP UČENIČKOM NASILJU I TORTURI!”  i poziva svoje članove i simpatizere da svojim potpisom podupru naše učitelje nastavnike profesore i  sve ostale djelatnike u obrazovanju.

https://www.peticija24.com/dosta_je_bilo_utnje_uitelja_i_nasilja_nad_uiteljima_stop_uenikom_nasilju_i_torturi?u=2363090&uv=12233498&utm_source=fb_share&fbclid=IwAR1aelt7YDmvdb_wufXkBRsGb9Anx4PXlGxMI3o5Slo5cojMMdfw03RjHqU

 

Da bi se zaštitili svi zaposlenci odgojno obrazovnih ustanova trebao bi se promjeniti članak. 87. ,te u  stavku 3. dodati „Službenom osobom smatraju se i odgojitelji, odgajatelji, učitelji, nastavnici, stručni suradnici i ravnatelji odgojno-obrazovnih ustanova“.

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram