Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,
čestitamo  vam 31. svibnja, Dan grada Zagreba i zagrebačkih branitelja!

Danas kada slavimo Dan Zagreba zahvalni smo generacijama koje su ga prije nas gradile i  čuvale te nastojale da bude bolji i ljepši. Iako opet naš grad nosi breme i ožiljke nedavnog potresa vjerujem u još ljepši i bolji Zagreb, jer grad čine ljudi koji ga vole . Veliko hvala svim tim zagrebčanima kao i našim zagrebačkim vatrogascima, alpinistima, bad blue boysima i svima ostalima koji ste se volonterski uključili pomoći svojem gradu , vi ste ono najbolje što Zagreb ima.
Posebnu zahvalnost dugujemo 1200 poginulih zagrebačkih branitelja kao i svima onima koji su stali u obranu Domovine i svojeg grada i na tome im vječno hvala.

Zagrebački HSLS u vremenima koja dolaze  vlastitim djelima pokazat će koliko nam naš grad znači i koliko nam je stalo do očuvanja njegove  povijesti, tradicije i njegova razvoja i obnove.

 „ Jer Zagrepčani se ne dijele na purgere i dojdeke, na vlaškovuličance i vlaje (Dalmoše, Bosance, Hercegovce, Slavonce, Primorce itd.). Ili na dinamovce i hajdukovce . Zagrepčani su Zagrepčani. Građani glavnog grada“, napisao je jednom Zvonimir Milčec, dobri duh Zagreba.

Sretan Ti rođendan Zagrebe!

Darko Klasić

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram