Povodom 21. lipnja Svjetskog dana glazbe, Ogranak HSLS-a Novi Zagreb istok organizirao je u prostorijama Mjesne samouprave Zapruđe Koncert studentica harfe Muzičke akademije u Zagrebu.

Predsjednik Ogranka HSLS-a Novi Zagreb istok Ozren Rački predstavio je studentice harfe Nives Rački (I. godina), Veroniku Ćiković (I. godina) i Veroniku Tadina (III. godina). Ozren je istaknuo da vjeruje da će ovaj koncert postati tradicionalan.

Nazočne u publici pozdravio je Alen Ostojić, predsjednik HSLS-a Grada Zagreba i gradski zastupnik, koji je kazao: „Kada predsjednik novo osnovanog Ogranka HSLS-a NZI za svoju prvu javnu aktivnost izabere kulturnu aktivnost onda to zaslužuje pohvalu. Nažalost danas se kultura pa i u Zagrebu doživljava kao opterećenje i trošak. Ozren je za koncert izabrao sjajan dan. Prvo zato jer ćemo Španjolsku pobijediti , zatim danas je prvi dan ljeta i na kraju ako niste znali danas je Svjetski dan glazbe. Zagrebački HSLS ovim koncertom pridružuje se organizaciji besplatnih koncerata diljem svjetskih i europskih metropola. Našim večerašnjim dolaskom  na ovaj koncert podržavamo talent i rad mladih studentica harfe na Muzičkoj akademiji i uljepšavamo jednu večer u Zapruđu. Hvala vam na dolasku i uživajmo zajedno u koncertu“.

U 70 minuta koncerta, Nives Rački, Veronika Ćiković i Veronika Tadina izvele su 15 djela za harfu priznatih skladatelja J.S.Bacha, Meyera, Saensa, Schmidta, Faurea, Reniea, Uhlika. Publika je svako izvođenje nagradila srdačnim pljeskom.

Na kraju koncerta, Ozren je studenticama u znak zahvalnosti poklonio bukete cvijeća.

Bio je ovo lijep doživljaj, hvala studenticama Muzičke akademije, a reakcija publike nas obvezuje da koncert Klasika u Zapruđu postane tradicionalan, rekao je Darko Klasić, tajnik HSLS-a Grada Zagreba

 

IMG_1497 (2) IMG_1501 (2) IMG_1506 IMG_1517 (2) IMG_1512 (2)IMG_1519 (2) IMG_1525 (2) IMG_1526 (2)

 

 

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram