Ispred najstarijeg javnog WC-a u Zagrebu, onog na Britanskom trgu, Alen Ostojić, gradski zastupnik HSLS-a održao je konferenciju za novinare. Ostojić je istaknuo da se na području Zagreba nalazi 26 javnih WC-a od kojih se svi nalaze samo na teritoriju šest gradskih četvrti: Gornji Grad Medveščak, Donji Grad, Gornja Dubrava, Maksimir, Tršnjevka jug i Črnomerec (nije u funkciji).

– Nažalost gradska uprava ne investira u izgradnju novih i održavanje postojećih javnih WC-a. Nedostupni WC-i su problem javno zdravstvene usluge gradske uprave. Neprimjereno je da gradske četvrti poput Sesveta sa 90.000 stanovnika ili Novog Zagreba sa 130.000 stanovnika nemaju javni WC. Zagrebački HSLS se zalaže za izgradnju mreže dostupnih, inkluzivnih, čistih, besplatnih i ekološki odgovornih javnih WC-a kako bi se zadovoljile potrebe stanovnika i sve većeg broja turista u Zagrebu, rekao je Ostojić. On je istaknuo da samo jedan WC ima prostoriju za prematanje beba što je daleko ispod europskog standarda, dok samo devet WC-a imaju kabinu za osobe sa invaliditetom. – U našem gradu živi 96.000 osoba s invaliditetom ali naspram njih javni WC-i nisu prilagođeni, rekao je Ostojić.

– Nažalost prijedlog programa izgradnje komunalne infrastrukture za 2017. godinu ne sadrži niti jednu stavku izgradnje novog javnog WC-a. Umjesto izgradnje 40 fontana, predlažemo gradonačelniku Bandiću da izgradni barem četiri javna wc-a, zaključio je Ostojić.

Nakon konferencije za novinare, gradski zastupnik Ostojić je sa tajnikom zagrebačkog HSLS-a Darkom Klasićem, predao buket cvijeća gospođi Mariji Krišto koja Odaberi zapiseveć 16 godina održava čistoću u javnom WC-u na Britanskom trgu.

pb193303 pb193311 pb193313

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram