Nakon žestokog obračuna s nogometnom mafijom, uvođenja reda među odmetnicima u redovima srednjoškolskih ravnatelja i sukoba s najvećim neprijateljem za zdravlje mladih – crkve, ministar Jovanović kreće u novi pohod. Nagađa se kako će sanacijom Studentskog centra porasti cijena hrane i smještaja za studente.

Mladi HSLS-a Grada Zagreba smatraju kako je kukuriku vlada ovim dosegla novi vrhunac u omalovažavanju studenata. Svi ministri su se, izgleda, udružili u pokušaju da i floskulu države znanja u potpunosti unište! Nakon programa koji mlade uvodi u svijet poduzetništva i rada za 1.600 kuna i nakon što su se školarine na nekim fakultetima udvostručile bez ikakvog podizanja kvalitete studija, danas smo svjedoci podizanja cijene za to malo kvadrata koje student može zvati svojim domom tijekom studija.

Unatoč svih problema koje visoko školstvo muči, ministar se odlučio sukobiti sa pošasti jeftine hrane u menzama. Smatramo kako to nije prikladno i kako ne smijemo ramišljati koje cvijeće saditi na balkon dok nam kuća gori. Poručujemo ministru da razmisli o prikladnosti bolonjskog sustava na hrvatskim sveučilištima, prikladnosti literature (neki predmeti se još uvijek studiraju na ekavici), o uvjetima studiranja za studente s invaliditetom, o adekvatnosti znanja koje se nudi te stručnosti profesora koji to znanje i prenose. Studenti vise sami uče nego što ih se uči, a štedi se na njihovoj hrani i smještaju umjesto da se gleda kako smanjiti ogromnu administraciju koja samo troši novac.

Kada se riješe ovi problemi spremni smo sjesti za stol i prihvatiti više cijene za viši standard.

Ako se ipak nastavi rad ovog ministarstva i ove vlade na način na koji su do sada radili, smatramo kako će proći puno gore od kolega iz Slovenije.

Svakog dana smo svjedoci da živimo u banana državi, a ne državi znanja, a ako kukuriku vlada ovako nastavi studentima će jedino banane i preostati za prehranu jer za drugo jednostavno neće imati.

Boris Savić

predsjednik MHL-a (mladih HSLS-a) Grada Zagreba

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram