Povod pitanju je izgradnja stambene zgrade privatnog investitora koji je, na križanju Domobranske i ulice Kuniščak na Svetom Duhu, zagradio dio pločnika te time onemogućio sigurniji dolazak djece i roditelja do vrtića i osnovne škole Pavleka Miškine.

Ovaj problem zastupnik  HSLS-a u Skupštini Grada Zagreba Darko Klasić  postavio je nadležnom gradskom uredu prije dva mjeseca i gradonačelniku prošli tjedan na Aktualnom satu Gradske skupštine, no do danas nije riješen. Pitanje koje se postavlja je rade li službe u interesu građana ili privatnih investitora? Komunalno redarstvo je izašlo van i utvrdilo činjenično stanje da privatna investicijska tvrtka koja radi objekt ima dozvolu za zagrađivanje pločnika pritom nije utvrdila ono bitno stanje da taj privatni investitor nije zauzeo samo dio pločnika nego ga je prisvojio, on je uništen i nema ga.

Prije tri godine Grad je dao nalog da se izmjesti i jedino reciklažno dvorište gradske četvrti Črnomerec jer privatni investitor ima  namjeru graditi stambenu zgradu. Činjenica da je gradska četvrt ostala bez jedinog raciklažnog dvorišta zabrinjavajuća je za stanovnike okolnih ulica sama  po sebi .  Iako je pitanje dvorišta i odvajanja otpada aktulano u gradu gradska četvrt nije dobila alternativu što stvara veliki problem građanima ove četvrti.

Iako je privatni investitor dobio dozvolu da dio pločnika ogradi u svrhu zagrađivanja gradilišta, a Grad je postavio privremenu signalizaciju u spomenutim ulicama, čini se kako gradonačelnikovo prošlotjedno obećanje da će se problem riješiti kroz 24 sata, još uvijek stoji – reciklažno dvorište nije dobilo svoju alternativnu lokaciju, a djeca i roditelji još će neko vrijeme morati opreznije uz spomenute prometnice.

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram