Gradski zastupnik HSLS-a Darko Klasić na aktualnom satu Gradske skupštine aktualizirao je problem gradnje škole u Gornjoj Kustošiji i zatražio hitno rješavanje ovoga dugogodišnjeg problema.

Gornja Kustošija, iako jedna od najvećih dijelova mjesne samouprave Črnomerca u kojoj živi preko 7000 stanovnika za usporedbu skoro kao u Gospiću, nema još uvijek riješeno pitanje škole punog nastavnog kapaciteta, kao ni vrtića. Na području Gornje Kustošije smještena je Područna osnovna škola koja je izgrađena još za vrijeme drugog svjetskog rata kada je G. Kustošija imala 500 stanovnika te danas zbog nedostatka prostora područna škola upisuje samo prva četiri razreda osnovne škole. U potkrovlju osnovne škole smještena je i jedna grupa područnog vrtića Petar Pan.

Kako je osnovna škola zbog starosti u iznimno lošem stanju postoji zahtjev već preko desete godina o gradnji nove škole punoga kapaciteta. Problem škole Gornja Kustošija nekoliko je puta aktualiziran na sjednici Gradske skupštine , projektna dokumentacija je gotova i plaćena je 1,2 mil. Kn . Milan Bandić je problem koristio više puta u izborne svrhe a zadnji puta u okviru njegove kampanje s radnim naslovom 10 škola, 10 vrtića, 10 dvorana za 2016.-2017. godinu gdje je obećao da će u školskoj godini 2017./2018. djeca krenuti u novu školu. Projekt osnovne škole Gornja Kustošija više je puta uvršten u proračun grada Zagreba.

Za vrijeme drugog svjetskog rata područnu školu Gornja Kustošija izgradili su tijekom dvije godine , današnja gradska uprava istu izgradnju ne može realizirati u tri mandata gradonačelnika gdje je imali na raspolaganju više od 70 milijardi kuna i 2500 gradskih službenika, tužno da tužnije ne može biti .

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram