U Parku Zvonimira Milčeca na Trešnjevačkom trgu, obitelj Milčec, Ivan Hlupić, urednik Radio Sljemena i Alen Ostojić, predsjednik zagrebačkoh HSLS-a i gradski zastupnik, danas su prigodnim sjećanjem, polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća obilježili su dvogodišnjicu smrti Zvonimira Milčeca.
– Zvonimira Milčeca osobno sam upoznao tek 2013. kada sam ga pitao mogu li ga u kvoti HSLS-a predložiti za vanjskog suradnika Odbora za imenovanja ulica, naselja i trgova. Ipak, njegove kolumne čitam posljednjih 25 godina i dan danas su mi velika pomoć u djelovanju kao gradskog zastupnika. Milčec je svojim 50-godišnjim radom zadužio Zagreb, a na nama je  da mu se pokušamo barem malo odužiti. Upravo zato sam prije dvije godine prihvatio inicijativu urednika Hlupića da se neposredno nakon Zvonimirove smrti ovaj prekrasno uređeni park i dječje igralište nazove Milčecovim imenom, rekao je Alen Ostojić.
U sjećanje na Zvonimira Milčeca, književnika, novinara i kroničara Zagreba, obitelj Milčec od 15. do 17. travnja organizirala je  i “Dani Zvonimira Milčeca” u sklopu kojih su se dodijelille i umjetničke nagrade za osnovnoškolce “Zvižduk”.
Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram