Darko Klasić istaknuo je da je nakon usvajanja HSLS-ova prijedloga o novoj regulaciji prometa zbog smanjenja gužvi u Škorpikovoj ulici Zagrepčane neugodno iznenadila ovotjedna akcija uklanjanja jedinog uređenog parka za pse na  Malešnici, koja kao da je osmišljena u stilu vladavine Milana Bandića, kada su se ljetne stanke često koristile za provođenje projekata koje građani ne odobravaju da bi se . To ne bi bilo čudno da Tomašević i nova  gradska uprava ne proklamiraju uključivanje građana u kreiranje gradskih komunalnih politika, a ovaj vikend svjedočili smo upravo suprotnom postupanju, štoviše gradske institucije i mjesna samouprava nije nijednom odgovorila u protekla tri mjeseca  na pismene upite građana kao i Skupštinskog  odbora za pritužbe veće je građanima svojim dijelom demonstrirala koliko drži do njihovog mišljenja. Naime, ovaj vikend uklonjen je jedini uređeni park za kućne ljubimce s radnim vremenom koji je koristilo gotovo 2000 građana Malešnice i Španskoga, a čije je uređenje i rušenje Zagrepčane koštalo više od 400.000,00 kn . Ovdje očigledno nije bilo bitno mišljenje 1500 stanovnika Stenjevca koji su se peticijom usprotivili rušenju parka, nego je prevagnula  osobna taština vijećnice stranke Možemo koja je tražila zatvaranje parka.

Kristijan Jelić napomenuo je da je uklanjanje parka za pse u  financijskom planu gradske četvrti Stenjevec jedino što se do sada realiziralo u 2022. godini, pa zar je to prioritet u funkcioniranju gradske četvrti ?!?  Gdje je izgradnja dječjih igrališta, obnova mosta na potoku Vrapčak, uređenje skateparka, uređivanje kolnika, izrada projektne dokumentacije za odvodnju i uređenje hortikulture ?!? Usprkos peticiji građana protiv zatvaranja parka u petak 22.07.2022. je uklanjanjen parka bez prethodne obavijesti korisnicima.

Predsjednik VGČ predložio je neograđenu livadu uz dječje igralište DV Sunčano za koji odgovorni vlasnici pasa smatraju da je neodgovorno, jer rastrčavanje pasa bez povodca i dječje igralište jednostavno ne idu zajedno.  Kao gradski zastupnik HSLS još u svibnju sam na sjednici Gradske Skupštine predložio gradskoj upravi da ako smatraju da ta lokacija nije primjerena, u blizini pronađu zamjensku lokaciju za park za pse, pa tek onda da se zatvori postojeći park. Nažalost nije bilo sluha za vapaje korisnika parka za pse, pa umjesto da grade nove parkove (kao što su obećali u predizbornoj kampanji) platforma Možemo! ukida jedini park za pse u Zagrebu s radnim vremenom bez zamjenske lokacije.Ovdje su se okupljali vlasnici sa svojim ljubimcima svake večeri uz druženje i razgovor, a kako je riječ o ograđenom prostoru, bilo je savršeno mjesto za trening i socijalizaciju pasa.

Darko Klasić ispred HSLS Grada Zagreba  zaključio da Tomislav Tomašević i stranka Možemo  šalju zabrinjavajuće poruke i provode suprotne politike od onih koje javno zastupaju, a neprihvaćanjem navedene peticije građana kao niti potrebu javnog odgovora na upite građana smatramo autističnim i sramotnim. Smatramo neprihvatljivim zatvaranje parka za pse da nije pritom osigurana druga lokacija kao da isti nije niti sagrađen , već se planira tkz. istrčavanje pasa neposredno uz dječje igralište što smatramo opasnim i neodgovornim.

U vrijeme bavljenja  aktivizmom Tomislav Tomašević i stranka Možemo  ovakvu vrstu akcije gradske uprave sigurno bi iskoristili za inicijativu za spas ovoga parka za pse , očigledno su im se promijenili prioriteti i svjetonazori što je u najmanju ruku licemjerno.

 

Info * Prema popisu stanovnika iz 2021, Stenjevec ima oko 55 tisuća stanovnika, od čega oko 65% stanovnika živi na području Španskog i Malešnice.  Na području Španskog i Malešnice živi preko 35 tisuća ljudi*, od kojih 10% ima psa, što dovodi do brojke od 3500 pasa i samo jedan park za pse.

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram