Sa temom uređenja šetnice Potoka Črnomerec i nastavka radova na proširenju kanalizacijske mreže za 7000 stanovnika Črnomerca zajedničku tiskovnu konferenciju u organizaciji HSLS-a Zagreba  održali su  Darko Klasić, predsjednik zagrebačkog HSLS-a i saborski zastupnik, Mladen Salajster predstavnik inicijative građana za uređenje dječjeg igrališta i  Vedran Jerković iz stranke Fokus.

Darko Klasić istaknuo je da Zagreb nije samo špica i centar, nego svaki njegov kvart.

Črnomerec zaslužuje isto što i centar grada,  od konačnog uređenja kanalizacijske mreže do  – sadržaje za sve Zagrepčanke i Zagrepčane, osobito za obiteljske šetnje i šetnje naših starijih sugrađana. Od početka radova na izgradnji kanalizacijskog kolektora i uređenju klizišta uz potok Črnomerec prošlo je više od 14 godina, a sve do danas nisu završeni, dok kanalizacijski kolektor nije uopće priključen. Pristupna cesta izgrađena uz kolektor, koja je predstavljena kao jedna od budućih najatraktivnijih zagrebačkih zelenih šetnica i dalje je nedovršen projekt. U taj projekt dosad je uloženo više od 120 000 000,00 kn Zagrepčana, zbog čega je, pored bolnice u Blatu, riječ o najvećem nedovršenom ulaganju u Zagrebu. Nova gradska uprava nažalost nije prepoznala vrijednost i važnost oplemenjivanja i pretvaranja te šetnice u park-šumu sa svim rekreacijskim popratnim sadržajima u širem centru grada te je njezino uređenje zaustavila isključivši ga iz plana malih komunalnih akcija GČ Črnomerec.

Suludo je obustavljati uređenje šetnice jer nije riječ o ulaganju u neki apstraktni beton, koji guši, nego u park-šumu s popratnim sadržajima, kojim bi se znatno poboljšala i komunalna kvaliteta života 7000 Zagrepčanki i Zagrepčana.

 

Mladen Salajster, predstavnik inicijative koja je prikupila više od 1000 potpisa građana za uređenje dječjeg igrališta uz šetnicu potoka Črnomerec, razočaran je nerealiziranjem izgradnje igrališta, za koju su se osigurala sredstva u proračunu GČ Črnomerec za prošlu godinu, a čiji je projekt besplatno izradio arhitekt i susjed iz kvarta.

Vedran Jerković predstavnik stranke Fokus te svakodnevni korisnik šetnice,  osvrnuo se što bi kao roditelj djevojčice koja je već 8 godina u invalidskim kolicima i koje se “igra” na asfaltu u našoj ulici, trebao reći na odluku novoizabrane gradske vlasti koja je prošle godine stopirala apsolutno sve projekte. Pa i ovaj o uređenju dječjeg igrališta na šetnici uz potok Črnomerec. Pozivam gradsku vlast da se prestane baviti ideologijom, zastavama duginih boja, farbanjem klupica i patetičnim statusima dogradonačelnice kako gore svijetla u uredu u ponoć, već da se prime ozbiljnog posla i da za početak njihov predsjednik VGČ Črnomerec riješi ulaz na šetnicu kako bi osobe u invalidskim kolicima uopće mogle ući na istu. Kao što mi je i obećao prije mjesec i pol dana da će po hitnom postupku isto biti riješeno.

 Klasić je na kraju konferencije istaknuo da je gradonačelnik odustajanjem od ovog projekta odustao od ekoloških i suvremenih urbanističkih vrijednosti. Odustao je od svojih obećanja, politika koje proklamira i zadaća koje su mu građani povjerili. To nije samo još jedno prekršeno predizborno obećanje, nego je u suprotnosti sa svim ciljevima i programima koje je stranka Možemo proklamirala u javnosti jer se projektima poput ovoga u potpunosti ostvaruju temeljne svrhe zelenih politika, bez čijeg postizanja politike gube zeleni predznak, neovisno o tome jesu li oblikovane na lijevom, desnom ili liberalnom dijelu političkog spektra.

 U ime HSLS-a Grada Zagreba pozvao je gradonačelnika Tomaševića da se prestane baviti salonskim verzijama zelenih politika, da revidira promašene odluke svojih vijećnika i da Možemo počne provoditi politiku u skladu s njezinim jedinim smislom i ulogom – u službi građana!

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram