Mjesna samouprava grada Zagreba zamišljena je kao prvo i najznačajnije tijelo koje direktno komunicira sa građanima i rješava njihove komunalne i druge potrebe. Nažalost Gradska uprava kao i Zagrebački holding svojim djelovanjem već cijeli niz godina nastoje svesti ulogu mjesne samouprave samo na simbolički dojam demokracije i institucija, a u stvarnosti kao
tijelo preko kojeg opravdavaju prenapuhane cijene svojih usluga.

Najnoviji primjer nedostatka sluha Zagrebačkog holdinga za probleme lokalne zajednice očitovao se u Stenjevcu gdje su vijećnici MO Matija Gubec zatražili suglasnost od Zagrebačkog holdinga da im ustupi zemljište za potrebe izgradnje parka za pse, a koje sada služi kao divlje odlagalište i parkiralište.

Zagrebački holding umjesto da podrži ovakve aktivnosti mjesne samoupravu na zemljištu koje stoji neiskorišteno i neuređeno zatražio je naknadu od mjesnog odbora u iznosu od 2445 kn mjesečno sa minimalnim ugovorom od 3 godine. Gradsko područje koje pokriva MO Matija Gubec ima veliki broj komunalnih problema uz ograničena sredstva, smatramo neprihvatljivim odluku Zagrebačkog holdinga da ostvaruje dobit od projekata koji podižu razinu kvalitete stanovnika Zagreba kao i rješavanju njihovih komunalnih probleme.

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram