Zagrebački HSLS najoštrije osuđuje jučerašnji napad suzavcem na LGBTIQ party koji se održavao u zagrebačkom klubu „Super Super“. Ovaj čin nasilja iz mržnje rezultirao je s nekoliko ozlijeđenih osoba ali i ogromnim strahom i panikom posjetitelja koji su napustili prostor kluba.
Zagrebački HSLS očekuje od policije da provede brzu i učinkovitu  istragu te da odgovorne za ovaj čin nasilja i zločina iz mržnje na naše sugrađane LGBTIQ  zajednice, privedu pravdi ali i poduzmu sve  mjere kojim će osigurati mir i sigurnost LGBTIQ osobama u Zagrebu. Napad suzavcem na LGBTIQ party potvrda je da je na razini države i lokalne samouprave potrebno djelovati u smjeru osnaživanja zajednice i povećanja mogućnosti za uključivanje građana u aktivnosti osnaživanja i održavanja urbane sigurnosti prepoznavanjem i istraživanjem specifičnih potreba, pronalaženjem i razvijanjem prikladnih odgovora za pojedine skupine u zajednici, posebno one najosjetljivije kao što su rodno i spolno različite zajednice, homoseksualnih, lezbijskih, biseksualnih i transseksualnih osoba.

Prema svome liberalnom svjetonazoru držimo da svaku društvenu skupinu koja je diskriminirana u društvu treba podržati u borbi za temeljna i Ustavom  zagarantirana  ljudska prava i slobodu izjašnjavanja.

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram