U četvrtak 20. ožujka 2014. godine, na križanju Ulica Pantovčak i Zelengaj, preko puta jednog od najopasnijih autobusnih stajališta u gradu, neposredno uz ogradu Predsjedničkih dvora , predsjednik zagrebačkog HSLS-a Alen Ostojić predstavio je  početak akcije “Radar za život više”.

– statistički podaci PU zagrebačke za 2013 godinu ističu podatak da se na zagrebačkim cestama dogodilo 7.362 prometnih nesreća u kojima je poginulo 27 osoba, dok su ozlijeđene 2.494 osobe. Iza brojke 27 poginulih krije se tuga roditelja, supružnika, djece, prijatelja za žrtvama. Svaka žrtva u prometnim nesrećama je uludo bačen život. Smanjenje broja žrtava u prometu na cestama mora biti u fokusu izabranih političara. Zagrebački HSLS zalaže se za  viziju 0 poginulih i 0 ozlijeđenih u prometu. Zato HSLS pokreće kampanju naspram poslovne zajednice i sugrađana u prikupljanju  30.000,00 kuna za kupnju preventivnog radara. U suglasju s policijom i gradom, preventivni radar bi postavili u blizini neke od najugroženijih škola. Prekomjerna brzina u prometu je drugi uzrok prometnih nesreća i zato smo se odlučili za organizaciju ove kampanje. Vjerujem da će ljudi plemenitih namjera prepoznati iskren motiv naše kampanje i pomoći nam da prikupimo potrebna sredstva za kupnju preventivnog radara, rekao je za Alen Ostojić, predsjednik HSLS-a Grada Zagreba.

– Tajnik zagrebačkog HSLS Darko Klasić istaknuo je da će zagrebački HSLS idućih dana poslati na stotine dopisa na adrese poslovnih tvrtki sa zamolbom da na račun HSLS-a uplate donaciju za kupnju preventivnog radara, koji će se kupiti putem javnog natječaja.

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram