Priopćenje za medije 19. listopada 2021.

Tomislav Tomašević ne smije smanjiti studentske invalidske stipendije, to bi bio njegov novi udar na one najranjivije!

 HSLS Grada Zagreba najstrože osuđuje moguću odluku o smanjenju 28 studenskih invalidskih stipendija; štedjeti treba na nabujalom i otuđenom Zagrebačkom holdingu, a ne na najranjivijim Zagrepčankama i Zagrepčanima

 Moguće smanjenje studentskih invalidskih stipendija bila bi prava socijalna katastrofa za najranjivije Zagrepčanke i Zagrepčane.

Nova gradska uprava kao da ne prepoznaje prioritete i ponovno djeluje poput očajnog menadžera koji rješavanje višedesetljetnih financijskih dubioza misli postići minornim, lažnim, a u ovom slučaju društveno krajnje štetnim kvazi-uštedama.

Zadatak je gradske uprave smanjiti svoje troškove, a posebice troškove politički uhljebljenih kadrova, usmjeriti se na ozdravljenje grada, dok prekomjerno trošenja javnog novca mora hitno „pročešljati“ i snažno napasti, da bi grad u konačnici bio na usluzi svojim građanima.   Istovremeno, nikad se te ni u jednom pogledu ne smije „štedjeti“ na najranjivijim, socijalno ugroženim skupinama građana.

HSLS grada Zagreba smatra da obrazovanje nikad ne smije biti prostorom ikakvih ušteda, već naprotiv – ono mora isključivo biti područjem novih, promišljenih ulaganja. Također, zadaća svake vlasti jest povećati jednakost šansi i stupanj društvene uključenosti građana, posebice onih ranjivih. Tomislava Tomaševića podsjećamo na važnost povećavanja  jednakosti šansi i stupanja uključivosti  građana,  onog pojma kojim se do prije svega nekoliko mjeseci hvalio u svojoj izbornoj kampanji.

Tomislava Tomaševića i ovim putem pozivamo na hrabre, strukturirane i dugoročne poteze ozdravljenja Grada Zagreba, a ne na moguće štetne i nemušte pokušaje kao izlike za nedostatak znanja i hrabrosti u upravljanju glavnim gradom Republike Hrvatske, domom Zagrepčanki i Zagrepčana.

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram