U povodu sjednice Gradske skupštine koja će se održati 8. prosinca na čijem je dnevnom redu i Bandićev prijedlog gradskog proračuna za iduću godinu, HSLS grada Zagreba održao je tiskovnu konferenciju te upoznao javnost sa stajalištima koje će zastupati na predstojećoj sjednici.

Pritom je predsjednik kluba HSLS-a i Vladimira Ferdeljija  Vladimir Andrić upozorio na prodaju gradske imovine pod netransparentnim i nejasnim razlozima kao i sporne točke u proračunu Zagreba kao i da nije napravljen rebalans te kako se ne zna kako će završiti ova fiskalna godina, a iz prethodnih godina ostao je dug od 1,3 milijarde kuna.

Gradski zastupnik HSLS-a Kristijan Jelić poručio je da neće podržati taj prijedlog jer je “nerealan i neozbiljan”. Za ovu godinu, dok nije bilo pandemije koronavirusa, planiran je prihod u iznosu od 12 milijardi kuna, a u sljedećoj godini planirano je 14 milijardi kuna. “Bandić predlaže da se dug sukcesivno izmiri od 2022. do 2025., što pokazuje kako je možda svjestan da u to vrijeme više neće biti gradonačelnik nego će to prepustiti sljedećem gradonačelniku, odnosno stečajnom upravitelju Zagreba”, ustvrdio je Jelić.

Predsjednik zagrebačkog HSLS-a Darko Klasić izjavio je kako se nada da će Zagrepčani prepoznati “neumorni rad gradonačelnika Milana Bandića” kao štetan za Zagreb pa će lokalni izbori iduće godine biti referendum protiv takvog načina upravljanja Zagrebom.

“Dok građani ostaju bez posla i prihoda, Grad Zagreb uhljebljuje 150 novih djelatnika Gradske uprave jer gradonačelnik misli da ima na to pravo iako ni ove godine nije u stanju servisirati dugove Grada u iznosu od 1,3 milijarde kuna”, istaknuo je Klasić na konferenciji za novinare.

Bandić nastavlja sa stranačkim zapošljavanjem u svrhu predizborne kampanje, jer on računa na to biračko tijelo, kaže Klasić koga zabrinjava i “recikliranje kadrova koji su već dokazali da su skloni malverzacijama”.

“Vidimo da je direktor zagrebačkih Groblja reaktivirao mandat, a i Zvonimir Šostar opet je postao jedan od čimbenika u kreiranju gradske politike iako je, kad je bio pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo, osumnjičen za izvlačenje 30 milijuna kuna iz gradskog proračuna u aferi ‘Suhi led’, koja još nije sudski okončana”, rekao je Klasić.

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram