Zagrebački HSLS podržava inicijativu platforme 1POSTOZAGRAD kojom se traži da glavni zagrebački trg na Manduševcu dobije punkt s dostupnom, besplatnom pitkom vodom. Podsjećamo da je kroz cijelu zagrebačku povijest Manduševac upravo imao tu namjenu i tradiciju koja je njegovom obnovom prije trideset godina prestala.

Zagrebački HSLS smatra da je revitalizacija svakog povijesnog nasljeđa važan kulturni doprinos razvoja Grada. Zagreb postaje sve važnija turistička destinacija, a povećanju turističke ponude svakako može pridonijeti arhitektonski prilagođen prostor Manduševca kao česme uz koju se vežu i najzanimljivije zagrebačke priče i legende.

Zagrebački HSLS je više puta upozoravao na činjenicu kako je Zagreb bogat obnovljivim zalihama pitkih voda s kojima se gospodari na neracionalan način, stoga smatramo da svaka gradska četvrt treba imati „svoju“ česmu po kojoj će ujedno biti i prepoznato središte tih četvrti. Navedeno, ne predstavlja veće financijsko opterećenje, a dodatno promiče zdrav život Grada Zagreba.

Podsjećamo kako je HSLS u siječnju 2017. pokrenuo inicijativu da se pravo na vodu proglasi temeljnim ljudskim pravom. Ovom inicijativom HSLS želi da se svakom građaninu omogući ekonomska dostupnost vode jer je voda opće dobro a ne tržišna roba.

Na kraju, za realizaciju inicijative „Manduševac je (bio) česma“, platforme 1POSTOZAGRAD, Klub gradskih zastupnika HSLS-a u Gradskoj skupštini Grada Zagreba aktivno će se zauzeti.

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram